2019 máj 29 By Membet Kft. 0 comment

Jól működő gazdálkodó szervezet napjainkban nehezen képzelhető el szakmailag megalapozott kockázatgazdálkodás nélkül. Annak megfontolása ugyanakkor, hogy mely kockázatok ellen indokolt – és melyek ellen nem szükséges – biztosítás útján védekezni, továbbá a biztosítást mely feltételekkel és melyik biztosítónál célszerű elhelyezni, igen körülményes lenne biztosítási alkusz segítsége nélkül.
A szakszerűen kialakított biztosítási portfolió nemcsak biztonságot jelent a lehetséges kockázatokra, de – az alkusz javasolta célszerű díjstruktúra segítségével – költség megtakarítást is eredményezhet.

Az alkusz közreműködésével nagyobb a reális lehetőség a biztosítási piac korlátainak átlépésére.
A MemBet Független Biztosítási Alkusz Kft. az Állami Biztosításfelügyelet engedélyével működő, budapesti székhelyű, kizárólag biztosítási tevékenységet végző vállalat.

Tevékenységünk során a biztosítók versenyeztetése és ajánlataik összehasonlító értékelése mellett, a magyar biztosítási kínálatból készítünk vagy adaptálunk a megbízó igényeinek megfelelő, nem egyszer egyedi jellegű, komplex vagyon és felelősségbiztosítási módozatot.

A MemBet Kft. közvetítői megbízás alapján díjmentesen az alábbi feladatokat végzi el:

  • felülvizsgálja a meglévő biztosítási szerződéseket,
  • javaslatot tesz a meglévő biztosítási szerződések megtartására, ill. kiegészítésére, módosítására,
  • feltárja a már meglévő, ill. a jövőben keletkező biztosítási szükségletet és javaslatot tesz a célszerű kockázatgazdálkodásra,
  • kidolgozza a biztosítási ajánlatokat, és jóváhagyás után továbbítja a szóba jöhető biztosítókhoz,
  • a valóságos kárveszély szempontjából értékeli a biztosítók által javasolt szerződési feltételeket,
  • előkészíti a tervezett biztosítási szerződéseket, majd azokat folyamatosan karbantartja,
  • számontartja a biztosítási szerződésekből eredő kötelezettségeket, különös tekintettel a fizetési, bejelentési és változásjelentési kötelezettségekre,
  • kárrendezés esetén tanácsot ad, illetve közreműködik a kárrendezésben, igény esetén megszervezi a biztosítási jogi képviseletet.

Szolgáltatásaink megbízóink részére – biztosítások kezelése esetén – térítésmentesek.